2010-07-27 11:20:59• hírek • Szatmar.ro

Indul az Alma program

Szatmánémeti önkormányzata nyílt licitációt hirdet a 2010-2011-es tanév Alma programjára.

A licit az I-VIII osztályos diákok számára az állam által biztosított ebéd beszerzéséért és elosztásáért folyik, tudtuk meg Kereskényi Gábor alpolgármestertől. Az ingyenes ételben minden állami- és magániskola diákja, valamint a szintén állami- és magán óvodákba járó gyermekek részesülnek. Az önkormányzat a licitáció során igyekszik a legalacsonyabb áron beszerezni a szükséges táplálékot a 9943 gyermek számára. A tejtermékre 1 091 144 lejt + áfát, a pékárúra 56 171 lejt + áfát, míg az almákra 384 568 lejt + áfát irányoznak elő.

A pékárunak legyen az kifli, vagy keksz, csomagolásonként 80 grammosnak kell lennie. Minden hétköznap frissen kell az iskolákba, óvodákba szállítani ezeket, ahol az előre leadott pontos létszám szerint osztják majd szét. Amennyiben egy gyermek időközben iskolát vált, az intézmény vezetőjének értesítenie kell a polgármesteri hivatalt, hogy az ebédet ezentúl az új iskolába szállítsák, mondta Kereskényi. Ezt követően a gyermek 24 órán belül már az új oktatási intézményben kapja meg adagját.


A gyermekek idén is kapnak ingyen ebédet
A gyermekek idén is kapnak ingyen ebédet


A termékek összköltsége (termék ára, szállítási díj, tárolási díj) nem haladhatja meg tejtermékenként az áfa nélküli 0,62 lejt/nap, a pékárú esetén pedig az áfa nélküli 0,32 lejt/nap.
A 200 grammos tetra pack csomagolású tejterméknek minimum 3,2% proteint, illetve 1,8 % zsírt kell tartalmaznia, felszolgálásig pedig 8 C fokos hőmérsékleten kell tárolni. A cukorbeteg, illetve tejérzékeny és egyéb problémákkal küzdő gyermekek számára szakorvos irányozza elő az ebéd mibenlétét.

Az alpolgármester portálunknak elmondta, a következő tanévben összesen 1.603.620 almát osztanak ki. Ennek értéke nem haladhatja meg a darabonkénti 0,3 lej + áfát. Az I. és II. kategóriás almák súlya 90 és 150 gramm közötti lehet, ugyanakkor komoly kritériumoknak kell megfelelniük.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: